ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ) 16/12/11

Καλημέρα σε όλους,

επιτέλους είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις ανταλλαγές σε μία δοκιμαστική περίοδος που θα διαρκέσει από σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 16/12/01

μέχρι την πρώτη συνέλευση στα τέλη του Ιανουαρίου 2012.

Στη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου μπορείτε να εκτελείτε συναλλαγές κανονικά.

Οι μονάδες σας θα συνεχισουν να ισχύουν και μετέπειτα στην κανονική περίοδο.

Περιληπτικά, με λίγα λόγια, ξεκινάμε χωρίς να χρησιμοποιούμε υπολογιστή ή intenet, τελείως χειρωνακτικά. Η χρέωση των μονάδων γίνεται με αποδείξεις οι οποίες περνιούνται σε βιβλίο εσόδων εξόδων, κάθε νέα υπηρεσία που παρέχεται ανακοινώνεται στα μέλη με e-mail με κοινοποίηση του συνολικού πίνακα μονάδων (με κάθε νέα υπηρεσία που παρέχεται δηλαδή θα στέλνετε και ο ενημερωμένος πίνακας μονάδων) έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία και η διαφάνεια.

Παρακάτω περιγράφετε πιο κωδικοποιημένα η διαδικασία.

Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα του δικτύου ετοιμάζεται αυτή την περίοδο από το Νίκο και μέχρι την πρώτη συνέλευση θα είναι πλήρως ελεγμένο και έτοιμο.

Κάντε όσες πιο πολλές ανταλλαγές μπορείτε για να δοκιμάσουμε αποτελεσματικά την λειτουργικότητα του δικτύου και να μπορέσουμε να την βελτιώσουμε.

Για οποιεσδήποτε απορίες είμαι στη διάθεση σας.

Καλές συναλλαγές

Στέλιος

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βρισκόμαστε στην δοκιμαστική φάση του Δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων Μυτιλήνης η οποία θα διαρκέσει μέχρι την πρώτη συνέλευση των μελών. Σκοπός αυτή της περιόδου είναι η πραγματοποίηση κάποιων συναλλαγών με χειρόγραφο σύστημα (δες παρακάτω ειδικές οδηγίες) για την εξοικείωση των μελών με το σύστημα.
  1. Η πρώτη συνέλευση των ήδη δηλωμένων μελών του δικτύου και εγγραφής νέων μελών θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2012. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.
  2. Στη γενική συνέλευση του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η δοκιμαστική φάση της εφαρμογής και θα επαναπροσδιοριστούν οι βασικές λειτουργίες του (π.χ. κοστολογηση υπηρεσιών). Μετά την συνέλευση ξεκινάει και η ηλεκτρονική εφαρμογή του δικτύου με την δυνατότητα όλες οι κινήσεις του δικτύου να απεικονίζονται διαδικτυακά. Οι μονάδες του κάθε μέλους στην δοκιμαστική περίοδο θα ισχύον με σχετική ενημέρωση του συστήματος και στην ηλεκτρονική εφαρμογή.
  3. Για τη δοκιμαστική περίοδο κάθε ανταλλαγή χρεώνεται με 10 μονάδες, ανεξάρτητα από το είδος της υπηρεσίας ή τον απαιτούμενο χρόνο. Στόχος είναι να μην εμποδιστούν οι συναλλαγές από την αβεβαιότητα της κοστολόγησης των υπηρεσιών στην περίοδο της δοκιμαστικής εφαρμογής. Συνολική πολιτική κοστολόγησης θα αποφασίσουμε από κοινού στην πρώτη γενική συνέλευση.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

 

  1. Κάθε μέλος παραλαμβάνει 10 αριθμημένες αποδείξεις εκτέλεσης υπηρεσιών που θα τις συμπληρώνει και θα τις υπογράφει κάθε φορά που δέχεται μία υπηρεσία από άλλο μέλος.

Η συναλλαγή αυτή είναι ισοδύναμη με χρέωση εκείνου που παρέχει την υπηρεσία με 10 μονάδες και με αντίστοιχη πίστωση 10 μονάδων εκείνου που δέχεται την υπηρεσία.

  1. Το κάθε μέλος για την δοκιμαστική περίοδο έχει στη διάθεση του 10 αριθμημένες και σφραγισμένες αποδείξεις εκτέλεσης έργου, αξίας 10 μονάδων η καθεμία, συνολικής αξίας 100 μονάδων του δικτύου, ισοδύναμη λοιπόν με 10 συναλλαγές.

Η περίοδος ισχύος των αποδεικτικών λήγει με την πρώτη συνέλευση όπου προχωράμε στην κανονική λειτουργία του δικτύου με επαναξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας συνολικά.

  1. Το κάθε μέλος παραλαμβάνει συνολική λίστα με τις παρεχόμενες και προσφερόμενες υπηρεσίες.
  2. Εντοπίζει την υπηρεσία που τον ενδιαφέρει, επικοινωνεί με το μέλος που παρέχει αυτή την υπηρεσία, επιβεβαιώνει την διαθεσιμότητα και ορίζει την ημέρα ανταλλαγής.
  3. Μετά την παροχής της υπηρεσίας εκείνος που δέχεται την υπηρεσία συμπληρώνει το αποδεικτικό εκτέλεσης υπηρεσίας και το παραδίδει στο μέλος που του παρείχε την υπηρεσία.
  4. Το μέλος που παρείχε την υπηρεσία παραδίδει το αποδεικτικό υπηρεσία στο καφενείο Μπόμπιρας (Κομνηνάκη 22 και Τενέδου 3 τηλ. 2251055201) και με αυτό τον τρόπο χρεώνεται τις μονάδες που του αντιστοιχούν για την υπηρεσία που παρείχε.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Το μέλος του δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών και προιόντων _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _

_ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ __ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ δέχτηκε τις υπηρεσίες του μέλους

_ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _  _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _

που αφορούν υπηρεσίες  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _

_ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _

στις  _ _ _ /_ _ _/201_ _.

Με αυτό το αποδεικτικό δέχεται την χρέωση 10 μονάδων ανταλλαγής για τις υπηρεσίες που του

παρείχαν και την μεταβίβαση των 10 μονάδων στο μέλος που παρείχε την υπηρεσία.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

μέλος που δέχτηκε την υπηρεσία                                                                       μέλος που παρείχε την υπηρεσία

Advertisements
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s