ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Κάθε μέλος παραλαμβάνει 10 αριθμημένες αποδείξεις εκτέλεσης υπηρεσιών που θα τις συμπληρώνει και θα τις υπογράφει κάθε φορά που δέχεται μία υπηρεσία από άλλο μέλος.

Η συναλλαγή αυτή είναι ισοδύναμη με χρέωση εκείνου που παρέχει την υπηρεσία με 10 μονάδες, με αντίστοιχη πίστωση 10 μονάδων εκείνου που δέχεται την υπηρεσία.

2.  Το κάθε μέλος έχει στη διάθεση του 10 αριθμημένες και σφραγισμένες αποδείξεις εκτέλεσης έργου, αξίας 10 μονάδων η καθεμία, συνολικής αξίας 100 μονάδων του δικτύου, ισοδύναμη λοιπόν με 10 συναλλαγές.

Όταν εκτελέσει και τις 10 συναλλαγές του και αφού τσεκαριστεί ότι έχει προσφέρει με την σειρά του κάποια υπηρεσία σε κάποιο άλλο μέλος (δηλαδή δεν χρωστάει -100 μονάδες που είναι το πιστωτικό μας όριο) παίρνει νέο σετ με αποδείξεις.

3.  Κόβουμε αποδείξεις αυστηρά των 10 μονάδων η καθεμία, δεν κόβουμε δηλαδή αποδείξεις των 8 μονάδων ήλεκτρο ή των 12. Έχουμε πάρει απόφαση στην 1η μας συνέλευση ότι δεν μας ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός αλλά η αλληλεγγύη οπότε κάθε υπηρεσία χρεώνεται με 10 μονάδες «ήλεκτρο» ανεξάρτητα χρόνου και κόπου.

Οι τιμές δεν διαπραγματεύονται.

Σε περίπτωση που κάποιο μέλος δεχτεί να προσφέρει μία υπηρεσία αρκετά σημαντική σε όγκο ή ποιότητα, υπάρχει η δυνατότητα από το μέλος που δέχεται την υπηρεσία να κόψει 2 αποδείξεις των 10 μονάδων σε περίπτωση που κρίνει ότι έτσι δεν αδικεί το μέλος που προσφέρει την υπηρεσία.

Αλλά δεν γίνεται διαπραγμάτευση τιμής, επαφίεται στην καλή θέληση και κρίση του μέλους που δέχεται την υπηρεσία.

  1. Το κάθε μέλος παραλαμβάνει συνολική λίστα με τις παρεχόμενες και προσφερόμενες υπηρεσίες.
  1. Εντοπίζει την υπηρεσία που τον ενδιαφέρει, επικοινωνεί με το μέλος που παρέχει αυτή την υπηρεσία, επιβεβαιώνει την διαθεσιμότητα και ορίζει την ημέρα ανταλλαγής. Τα μέλη δεν είναι υποχρεωτικά διαθέσιμα να παρέχουν υπηρεσίες επειδή είναι γραμμένα στη λίστα του δικτύου. Μπορούν να αρνηθούν κάλλιστα, για τους δικούς τους λόγους να παρέχουν υπηρεσίες.
  1. Το δίκτυο είναι υπεύθυνο για την καλή οργάνωση και συντονισμό των μελών του για να προσφέρουν και να δέχονται υπηρεσίες που αποτιμώνται σε μονάδες ήλεκτρο. Εξυπακούεται ότι οποιαδήποτε προβλήματα μπορούν να προκύψουν σε σχέση με τις υπηρεσίες και τις συναλλαγές (συνεννοήσεις, ραντεβού, αποδείξεις) και ειδικά σε ζητήματα εμπιστοσύνης όπως π.χ. babysitting, dogsitting, οικιακές υπηρεσίες κ.λ.π είναι θέματα που αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το μέλος. Εκείνο θα κρίνει αν θα εμπιστευτεί ένα άλλο μέλος ή όχι. Το δίκτυο συγκεντρώνει συμμετοχές ανθρώπων αλλά δεν συστήνει συγκεκριμένα πρόσωπα σε κανένα και δεν μπορεί να φέρει τέτοια ευθύνη για τυχόν προβλήματα που μπορούν να ανακύψουν. Το κάθε μέλος είναι καθόλα υπεύθυνο για τις συναλλαγές που κάνει.
  1. Μετά την παροχής της υπηρεσίας εκείνος που δέχεται την υπηρεσία συμπληρώνει το αποδεικτικό εκτέλεσης υπηρεσίας και το παραδίδει στο μέλος που του παρείχε την υπηρεσία.
  1. Το μέλος που παρείχε την υπηρεσία παραδίδει το αποδεικτικό υπηρεσία στο καφενείο Μπόμπιρας (Κομνηνάκη 22 και Τενέδου 3 τηλ. 2251055201) και με αυτό τον τρόπο χρεώνεται τις μονάδες που του αντιστοιχούν για την υπηρεσία που παρείχε.

Για οποιεσδήποτε παραπάνω πληροφορίες και απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο  ilektromitilini@gmail.com.

 

Advertisements
Gallery | This entry was posted in συζήτηση για την δμιουργία δικτύου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s