ΠΡΑΚΤΙΚΑ 2ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟ επόμενη συνάντηση Δευτέρα 12 Μαρτίου 6 μμ στους άστεγους.

Στη δεύτερη συνάντηση στο φιλόξενο χώρο του θεάτρου των αστέγων, με αρκετά ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω θέματα.1. Παρουσίαση Μάριου για ομάδες και τρόπους λήψης αποφάσεων

    Αναβλήθηκε για την επόμενη συνάντηση 12 Μαρτίου. 
 
2Έγκριση νέων μελών.

    Εγκρίθηκαν όλα τα νέα μέλη και επιπρόσθετα αποφασίστηκε ότι, αφού δεν υπάρχει μία διαδικασία εισαγωγής νέων μελών με συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις τα πιθανά νέα μέλη να μην περιμένουν την επόμενη συνάντηση να εγκρίνει την αίτηση τους να γίνουν μέλη αλλά να γίνονται αυτόματα. 

3Δίκτυο εκτός Μυτιλήνης; Είναι εφικτό;

  Αποφασίστηκε να γίνονται μέλη του δικτύου και άτομα εκτός Μυτιλήνης και ότι προβλήματα λόγω απόστασης ή διαθεσιμότητας προκύψουν τα λύνουν τα μέλη μεταξύ τους. Η διάθεση πάντως είναι το δίκτυο να είναι ανοιχτό και να μην αποκλείει κόσμο που θέλει να συμμετέχει.

4Ανάγκη για συμμετοχή στο δίκτυο και άλλων υπηρεσιών, πιο τεχνικών (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μάστορες, ποδηλατοπισκευές, συνεργεία, ενδεχομένως και δικηγόροι, κι άλλο λογιστές, κλπ). Αναγκαιότητα δραστηριοποίησης κάποιων μελών εθελοντικά προς αυτή την κατεύθυνση για οργάνωση και συντονισμό.

  Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να μεγαλώσει το δίκτυο σε προσφερόμενες υπηρεσίες και συγκεκριμένα κατονομάστηκαν οι παρακάτω.

  υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, λογιστές, μπογιατζής, νομικός, ψωμάς.

  Ο λόγος που καταγράφηκαν αυτές οι υπηρεσίες σαν άμεσες είναι για να τις έχουμε στα υπόψη και όλα τα μέλη να δραστηριοποιηθούν για την συμμετοχή νέων μελών με τέτοιου είδους προσφερόμενες υπηρεσίες.

  Έγινε και μία πρώτη κουβέντα σε άνοιγμα σε μαγαζιά για να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε ευρώ και σε ήλεκτρο αλλά δεν αποφασίστηκε κάτι συγκεκριμένο.

Προσφέρθηκαν να ασχοληθούν πιο συστηματικά με το θέμα οι Δημήτρης Μπουρ., Δημήμτρης Πρωτ. και η Τότα, κάνοντας μία ομάδα εργασίας και προτείνοντας 

5Δίκτυο και ΦΠΑ.

 Η λύση που ακολουθούν και τα άλλα δίκτυα είναι το μέλος που προσφέρει την υπηρεσία του στον επαγγελματικό του χώρο, για να μην έχει πρόβλημα με ΣΔΟΕ ή εφορία να παρέχει την υπηρεσία του σε μειωμένη τιμή σε ευρώ και σε ήλεκτρο. Μία υπηρεσία που κοστίζει π.χ. 20 ευρώ μπορεί να προσφέρεται με 10 ευρώ και 10 ήλεκτρο ή 15 ευρώ και 10 ήλεκτρο, τις τιμές σε ευρώ τις καθορίζει το μέλος που προσφέρει την συγκεκριμένη υπηρεσία. 

Δεν συζητήθηκε η περίπτωση κάποιος να προσφέρει κάποια προϊόντα που τα πουλάει στο μαγαζί του. Τέτοια ζητήματα τα προετοιμάζουμε και τα συζητάμε όταν προκύψουν.

6Προτάσεις βελτίωσης του Δικτύου

α. Τονίστηκε ξανά η ανάγκη να δηλώσουν όλα τα μέλη τι υπηρεσίες ζητάνε και δεν βρίσκουν στο δίκτυο έτσι ώστε να γίνει μία συνειδητή προσπάθεια να επεκταθούμε λειτουργικά. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω mail είτε να το δηλώσετε στη λίστα με τους συμμετέχοντες. 
Εάν συνδεθείτε ( sign in κουμπάκι πάνω δεξιά και ανοιχτό το mail σας που για κάποιο λόγο το θέλει να είναι ανοιχτό για να συνδεθεί) μπορείτε όλοι να προσθέσετε ότι θέλετε στη λίστα.


β. Καλύτερη επικοινωνία στις επείγοντες ανάγκες μέσω αποστολής μαζικών mail σε όλα τα μέλη του δικτύου. Εάν κάποιος θέλει κάτι έκτακτο δηλαδή το κοινοποιεί σε όλους και περιμένει από κάποιον να ανταποκριθεί.
Συν επικουρικά σε αυτό λειτουργούν και η σελίδα στο facebook 


και ο πίνακας ανακοινώσεων στο ουζερί Μπόμπιρας (πίσω από το ψυγείο, πηγαίνοντας για τις τουαλέτες).

Όποιος θέλει να δημοσιεύσει κάτι αλλά δεν μπορεί ή στέλνει mail αυτό το mail του δικτύου ή το γράφει σε ένα χαρτάκι και το ρίχνει στο κουτί του δικτύου στο μπόμπιρα.

γ. Συζητήθηκε η χρησιμότητα μίας στήλης στην εφημερίδα Εμπρός «τα νέα του Ήλεκτρο» ή κάτι τέτοιο που τα μέλη να συμπληρώνουν εκεί κάποιες έκτακτες ανάγκες που έχουν και γενικά για να ενημερώνονται όλοι, μέλη και μη μέλη, για τις δραστηριότητες του δικτύου. Οι περισσότεροι συμφωνούν με αυτή την προοπτική και αποφασίστηκε να το δούμε καλύτερα στην επόμενη συνάντηση, μετά από επικοινωνία της Βαγγελιώς με την εφημερίδα.

   7Δημιουργία οργανωτικής ομάδας για τον καλύτερο συντονισμό του δικτύου (διαχείριση email, μονάδων δικτύου, σελίδα facebook, blog, συντονισμός με άλλα δίκτυα). 

Μοναδική εθελόντρια η Κατερίνα που θα συνεργάζεται με το Στέλιο για τα παραπάνω ζητήματα. Εδώ θα χρειαστούμε βοήθεια οπότε όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το δηλώσει.
 
8. Εθελοντές μέλη που μπορούν να αναλάβουν την ηλεκτρονική μετάβαση του δικτύου σε διαδικτυακό σύστημα λειτουργίας.

  Ο Δημήτρης Πρωτ. θα κάνει μία προσπάθεια μήπως δοθεί κάποια λύση στην ηλεκτρονική μετάβαση του δικτύου.
Advertisements
Gallery | This entry was posted in Συναντήσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s