ΘΕΜΑΤΑ 3ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ Δευτέρα 12 Μαρτίου στο θεατράκι των αστέγων στις 18.00

Καλησπέρα σε όλους,

τα προτεινόμενα θέματα της επόμενης συνάντησης μας, τα οποία πάντα στέλνονται κάποιες μέρες πριν από την συνάντηση για να συνδιαμορφωθούν είναι τα παρακάτω.

1. Καλύτερη εσωτερική οργάνωση της ομάδας.

Κάποια άτομα που μπορούν να εναλλάσσονται από συνάντηση σε συνάντηση χρειάζεται να αναλάβουν τα παρακάτω γιατί μέχρι τώρα το κόστος διαχείρισης της ομάδας πέφτει στις πλάτες πολύ λίγων ατόμων και δεν είναι συλλογικά σωστό να συνεχιστεί έτσι. Προωθούμε τη συλλογικότητα και την πολυσυμμετοχικότητα η οποια όμως πραγματώνεται με εθελοντική και υπεύθυνη συμμετοχή. Οι οργανωτικές ανάγκες είναι οι παρακάτω

α. Παρακολούθηση και διαχείριση του email της ομάδας.
β. Προετοιμασία των πρακτικών της συνάντησης, καταγραφή και αποστολή σε όλους των τελικών πρακτικών της συνάντησης.
γ. Παρακολούθηση της λίστας με τους συμμετέχοντες. Πολλοί έχουν πρόβλημα να γραφτούν μόνοι τους και χρειάζεται να το κάνει κάποιος άλλος για αυτούς.
δ. Παρακολούθηση της καταχώρησης των μονάδων ήλεκτρο. Αυτή τη στιγμή γίνεται αποκλειστικά από ένα άτομο και δεν είναι σωστό να συνεχιστεί έτσι.
ε. Παρακολούθηση του πίνακα ανακοινώσεων στο Μπόμπιρα.

Οι παραπάνω είναι πάγιες ανάγκες του δικτύου και η πρόταση είναι να τις επιμεριζόμαστε απο κοινού με εναλλαγή ατόμων από συνάντηση σε συνάντηση.

2. Προτάσεις για την βελτίωση του δικτύου

α. Μεγαλώνουμε και το αρχείο με το τι προσφέρει το κάθε μέλος έτσι μακροσκελές που είναι κινδυνεύει να καταστεί μη λειτουργικό. Η πρόταση είναι να γίνει ένας κατάλογος προσφερόμενων και ζητούμενων υπηρεσιών με θεματικές ενότητες (Π.χ. υπηρεσίες και προιόντα δύο μεγάλες και υποενότητες όπως τροφή, επισκευές, ενναλακτικές θεραπείες κλπ) έτσι ώστε να είναι εύκολο για οποιονδήποτε με μία ματιά να βρίσκει αυτό που ζητάει. Στο Λασίθι έχουν φτιάξει κάτι παρόμοιο, δείτε παρακάτω.

http://kaereti.gr/

(κάτω δεξιά «κατεβάστε τον κατάλογο αγγελιών)

β. Ηλεκτρονική αναβάθμιση του δικτύου

Η ιστορία έχει κολλήσει για τα καλά.
Χρειάζεται να ασχοληθούν 2 άτομα σοβαρά με αυτό για να μπορέσουμε κάποτε να φτάσουμε στο ηλεκτρονικό σύστημα.
Μέχρι στιγμής την παλεύουμε με το χειροκίνητο αλλά αν δεν ασχοληθούν περισσότερα άτομα με την διαχείριση (δες προηγούμενο θέμα) και αυξηθούν οι συμμετέχοντες και οι συναλλαγές θα ξεπεράσουμε τα όρια μας.
Ο Νίκος «αγόρασε» την διεύθυνση http://www.ilektro.org για 25 ευρώ και πρέπει να του τα επιστρέψουμε (από 0,50 ο καθένας αν είμαστε 50 άτομα στη συνάντηση)

γ. Για την καλύτερη κυκλοφορία της πληροφορίας για τα μέλη που ζητάνε κάτι και για τα μέλη που μπορούν να το προσφέρουν, για να διευκολύνουμε την επικοινωνία μεταξύ των μελών, τις ανταλλαγές αλλά και για να λάβει γνώση ένα ευρύτερο κοινό που δεν είναι μέλη στο δίκτυο τι περίπου κάνουμε είχαμε πει να αποφασίσουμε αν θέλουμε αυτό να γίνεται μέσω στήλης σε εφημερίδα, δελτίο τύπου ή κάποιο άλλο τρόπο. Η Βαγγελιώ είχε επιφορτιστεί να μαζέψει την πληροφορία.

3. Δραστηριότητα ομάδων εργασίας.

α. Δημήτρης Πρωτ. και Δημήτρης Μπουρν. έχουν αναλάβει να μας ενημερώσουν για ένα πλαίσιο με το οποίο θα μπορέσουμε να εντάξουμε μαγαζάτορες στο δίκτυο, να γίνονται ανταλλαγές σε προιόντα δηλαδή με μονάδες ήλεκτρο.

β. Αριστείδης Σγαντζ. ανέλαβε να έρθει σε επαφή με Λυκειάρχη για το ενδεχόμενο παραχώρησης στο δίκτυο της αυλής του σχολείου την ημέρα που θα αποφασίσουμε να διοργανώσουμε υπαίθριο παζάρι αποκλειστικά με τη χρήση ήλεκτρο και καθόλου ευρώ.

γ. ο Μάριος θα παρουσιάσει την εισήγηση του με θέμα  «Ομάδες και τρόποι λήψης απόφασης»
για την πληρέστερη πληροφόρηση σας και για να είναι πιο δημιουργική η συζήτηση ο μάριος προτείνει να ρίξετε μία ματιά στο συννημένο «σύγκρουση και συναίνεση».

4. Δικτύωση

α. ενημέρωση για την ίδρυση δικτύου στη Χίο.

β. Διερεύνηση δικτύωσης με «εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο Σπόρος» http://sporos.org/ και “Συν-Αλλοις” http://synallois.org/

5. Αποθεματικό Δικτύου.

Πλεονεκτήματα και χρήσεις του αποθεματικού.

ότι άλλο θέμα θέλετε να προσθέσετε εσείς.

Στ.

Advertisements
Gallery | This entry was posted in συζήτηση για την δμιουργία δικτύου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s