ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟ. ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 23/4 ΣΤΙΣ 6.30 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΕΙΣΟΔΟ ΠΛΑΖ ΤΣΑΜΑΚΙΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ

Σε ένα πολύ εγκάρδιο και οικείο κλίμα έγινε η τελευταία συνάντηση.

Την επόμενη φορά θα βρεθούμε απέναντι από πλαζ Τσαμάκια, στα Πεύκα, 23/4 στις 6.30. Αν ο καιρός χαλάσει το ξαναβλέπουμε.
Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά την θεατρική ομάδα των «;Aστεγων» για την θερμή φιλοξενία και την συμπαράσταση που μας προσέφερε και μας προσφέρει.
Αποφασίστηκαν τα παρακάτω θέματα
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
1. Όσοι κάνουν αμοιβαίες ανταλλαγές (δηλαδή την ίδια στιγμή κάνουν μαθήματα πιάνου και αγγλικά ή ο ένας κάνει μασάζ τη μία στον ένα και ο άλλος κάνει ρέικι στην προηγούμενη) δεν χρειάζεται να κόβουν αποδείξεις και να φαίνεται ότι δίνουν 10 και παίρνουν 10 μονάδες. Το μόνο που θα κάνουν είναι να δηλώνουν την κίνηση σε ένα ειδικό πεδίο που θα φτιαχτεί στο άμεσο μέλλον. Το σχετικό αρχείο θα σας έρθει με mail.
2. Συνεχίζουν να καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες του δικτύου οι παρακάτω μέχρι να δηλώσουν ότι χρειάζονται αντικατάσταση
Αποδείξεις Λένα + Ευγενία
Δελτίο τύπου  Κωνσταντίνα
mail δικτύου, οργάνωση επόμενης συνάντησης Βασίλης
πρακτικά Στέλιος (θα αντικατασταθεί από Μαρία Ψωμαδ. στην επόμενη συνάντηση)
3. Τονίστηκε ότι πρέπει οι λίστες με τους συμμετέχοντες να είναι πιο εμφανείς σε facebook και blog και αποφασίστηκε να μπουν τα εξής.
    α. η συνοπτική λίστα με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο δίκτυο ταξινομημένες ανά υπηρεσία, χωρίς ονόματα, συγκεντρωτικά.
    β. η λίστα των συμμετεχόντων χωρίς ονόματα και διευθύνσεις.
με την ευκαιρία στέλνω και τις λίστες
4. Ο Βασίλης αναλαμβάνει να σχεδιάσει εκ νέου τις αποδείξεις και να επιχειρήσει να φτιάξει logo.
ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ
Κοινή διαπίστωση είναι ότι αν δεν «ανοίξει» το δίκτυο είναι καταδικασμένο σε μικρό ρόλο αλληλοεξυπηρέτησης των μελών, κάτι εσωστρεφές και με ημερομηνία λήξης. Χρειαζόμαστε και άλλους ανθρώπους και άλλες υπηρεσίες, χρειαζόμαστε και προιόντα για να μπορέσουμε να λειτουργούμε καλύτερα.
Αποφασίστηκε να γίνει μία ενημέρωση στον εμπορικό σύλλογο (αίτηση για ενημέρωση σε κάποιο ΔΣ τους) αφού ετοιμαστεί μία επιστολή που θα εξηγεί ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. ‘Ένα πρώτο σχέδιο θα φτιάξει ο Στέλιος και θα στείλει σε όλους για προσθήκες και διορθώσεις. Το επόμενο βήμα θα είναι να απευθυνθούμε σε μέλη του εμπορικού κόσμου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο δίκτυο. Αυτό μπορεί να γίνει και σε ανοιχτό κάλεσμα στην αίθουσα του εμπορικού συλλόγου (υποθετικά όλα αυτά αφού δεν έχει γίνει καμία επαφή μέχρι τώρα).
Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι θα πρέπει να δούμε πως διαμορφώνεται ο τρόπος που τιμολογούμε υπηρεσίες και αγαθά αφού οι έμποροι λογικά θα κάνουν μία έκπτωση στην τιμή του ευρώ και τα υπόλοιπα θα τα θέλουν σε ήλεκτρο, κάνοντας μία ευθεία αντιστοιχία 1 ήλεκτρο = 1 ευρώ.
Αναφέρθηκε και το νομικό πλαίσιο που ισχύει, το οποίο μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε (Στέλλα).
Εξετάστηκε η άποψη όσοι προσφέρουν υπηρεσίες ΟΧΙ στον επαγγελματικό τους χώρο και ΟΧΙ σύμφωνα με το κύριο επάγγελμα τους να συνεχίσουν να χρεώνουν 10 ήλεκτρο για κάθε υπηρεσία που προσφέρουν ή δέχονται (εκτός βέβαια από τα προιόντα των εμπόρων που θα πρέπει να τα πληρώνουν στις τιμές που ζητάει ο έμπορος) ενώ όσοι εμπλέκονται επαγγελματικά να έχουν μία αντιστοίχιση με ευρώ. Η παραπάνω σκέψη έγινε για να μπορέσει να συγκεραστεί η αυτόματη λογική των εμπόρων που τα βλέπουν σε σχέση με το ευρώ αλλά και αυτών που δεν συμμετέχουν στο δίκτυο για να συναλλάσσονται μόνο αλλά και για ανταλλαγή και για αλληλεγγύη και για το συλλογικό του πράγματος.
ΠΑΖΑΡΙ
Δεν αποφασίστηκε πότε θα γίνει γιατί έλειπε ο Αριστείδης και δεν ξέραμε αν έχει πάρει άδεια από Δήμο για να γίνει στο σχολείο, παρακαλούμε να μας ενημερώσει αν το έχει φροντίσει.
Αποφασίστηκε να είναι ανοιχτό σε όλους, μέλη και μη μέλη του δικτύου. Οι ανταλλαγές θα είναι μέσω ήλεκτρου, άμεσες ανταλλαγές (προϊόν με προϊόν) ή και χαριστικές. Θα βγει ανακοίνωση τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν το παζάρι έτσι ώστε να το μάθει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμος και να μπορέσει να οργανωθεί.
ΕΚΡΕΜΜΟΤΗΤΕΣ
Δεν είχαμε νέα αν έγινε προσέγγιση άλλων ομάδων της πόλης για την κατασκευή και στήσιμο ξύλινων stands σε σημεία στην πόλη που θα πληροφορεί για τις δράσεις των ομάδων και θα λειτουργεί παράλληλα σαν εφημερίδα τοίχου. Όσοι το είχαν αναλάβει (Χρήστος, Ματίνα) παρακαλούνται να ενημερώσουν.
Advertisements
Gallery | This entry was posted in συζήτηση για την δμιουργία δικτύου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s