2ο παζάρι Ήλεκτρο πάρκο της Αγίας Ειρήνης Κυριακή 24/6 ώρες 10 – 2 Επόμενη συνάντηση Τετάρτη 6/6 ώρα 7.30μμ

Στην συνάντηση του δικτύου ανταλλαγών ΗΛΕΚΤΡΟ, στα Τσαμάκια, στις 21/5 τα μέλη του δικτύου κατ’ αρχήν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους  για την επιτυχία του 1ου ανταλλακτικού παζαριού που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς. Απολογιστικά έγιναν περίπου 1.000 ανταλλαγές διάφορων πραγμάτων ( ρούχα, παιχνίδια, βιβλία κ.α.) και επισκέφτηκαν το παζάρι τουλάχιστον 350 με 400 άτομα.

Στη συνέχεια αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω

α. 2ο παζάρι

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί 2ο παζάρι και να οργανώνονται τα παζάρια σαν δραστηριότητα που θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το 2ο παζάρι θα λάβει χώρα στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης Κυριακή 24/6 ώρες 10 – 2 μμ.

Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί επιτροπή διαλογής των πραγμάτων που θα ανταλλαχθούν στο δεύτερο παζάρι, για την καλύτερη οργάνωση και την διασφάλιση της καλής κατάστασης των πραγμάτων προς ανταλλαγή.

Η συζήτηση περιστράφηκε στον αποτελεσματικότερο τρόπο προβολής του παζαριού. Αποφασίστηκε να διακινηθούν περισσότερες αφίσες από όσες χρησιμοποιήθηκαν την πρώτη φορά και αποστολή δελτίων τύπου στα ΜΜΕ του νησιού.

Όπως αποφάσισαν τα μέλη του δικτύου, το καινούργιο στοιχείο του 2ο παζαριού θα είναι η δημιουργία ενός  επιπλέον χώρου για δημιουργική απασχόληση των παιδιών των μελών και των φίλων του δικτύου ( χειροτεχνία, ζωγραφική κ.α.) που θα λειτουργεί παράλληλα με την ανταλλαγή των πραγμάτων.

β. Δανειστική βιβλιοθήκη ήλεκτρο

Μέλος του δικτύου πρότεινε και έγινε δεκτό να καταγράψει το κάθε μέλος βιβλία που διαθέτει προς δανεισμό σε μία λίστα στο internet με στοιχεία επικοινωνίας έτσι ώστε αν κάποιο άλλο μέλος να επιθυμεί να δανειστεί κάποιο βιβλίο να μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του.

Επίσης στην ίδια σελίδα θα μπορεί να ζητάει κάποιος ένα βιβλίο και αν κάποιο μέλος το έχει να τον ειδοποιεί ότι μπορεί να το δανειστεί.

γ. Συμμετοχή σε βενζίνη για εσωτερικές μετακινήσεις

Αποφασίστηκε επίσης να δηλώνει όποιος κάνει μία μετακίνηση στο εσωτερικό του νησιού (Μόλυβος, Ερεσό) και επιθυμεί να έχει κάποιον συνεπιβάτη για να μοιραστούν το κόστος της βενζίνης.

Μπορεί να συμβεί και το αντίθετο με κάποιον που δεν έχει μεταφορικό μέσο και δηλώνει διαθεσιμότητα να μοιραστεί το κόστος της βενζίνης αν βρεθεί να πηγαίνει κάποιος στον προορισμό που τον ενδιαφέρει.

Αυτή η δράση μπορεί προς το παρών να καλυφθεί μέσω της σελίδας του Ήλεκτρο στο facebook groups «Ήλεκτρο – Δίκτυο Ανταλλαγής Προϊόντων και Υπηρεσιών»

http://www.facebook.com/groups/196119477130409/.

 δ. Ηλεκτρονική σελίδα ήλεκτρο

Συνεχίζεται η αναζήτηση κάποιου που θα κατασκευάσει την δυναμική σελίδα του ήλεκτρο με αυτόματα χρεωπίστωση των μονάδων.

ε. Επόμενη συνάντηση ήλεκτρο  απέναντι από Τσαμάκια Τετάρτη 6/6 ώρα 7.30μμ.

Advertisements
Gallery | This entry was posted in συζήτηση για την δμιουργία δικτύου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s