ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11 ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του “νέου Ήλεκτρο” σε νέο χώρο, στο σύλλογο Μπουρίνι που ευγενικά μας φιλοξένησε και τον ευχαριστούμε. Παρευρέθησαν 26 άτομα, έγινε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση και πάρθηκαν κρίσιμες αποφάσεις.

  1. Στόχοι Μετά από 8 μήνες λειτουργίας είμαστε ώριμοι πια να συζητήσουμε πιο ελεύθερα το δίκτυο που είχαμε στο μυαλό μας και να το συγκρίνουμε με την υπάρχουσα εμπειρία. Συμφωνήσαμε για ένα γύρω ανοιχτών τοποθετήσεων των μελών για να συμβάλουμε στη συζήτηση “τι είδους δίκτυο θέλουμε”. Οι απόψεις καταγράφηκαν και παραθέτονται παρακάτω με την σειρά που μίλησαν.

Στέλιος : Θα ήθελα να καταφέρουμε να λειτουργεί ένα δίκτυο με μεγάλη συμμετοχή και αίσθημα ικανοποίησης μεταξύ των μελών. Αυτό μπορεί να γίνει με την οργάνωση ομάδων εργασίας για την αντιμετώπιση των θεμάτων μας, με μεγάλη συμμετοχή όλων (στο μέτρο που μπορεί ο καθένας βέβαια) και το άνοιγμα του δικτύου σε προιόντα με την συμμετοχή εμπόρων. Οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου είναι πολύ μεγάλες με προσέγγιση ντόπιων παραγωγών αλλά και με δικτύωση με τα άλλα δίκτυα με τελικό σκοπό να μπορούμε να πραγματοποιούμε συναλλαγές μεταξύ δικτύων. Επίσης, μαζί με την ανάπτυξη του δικτύου πηγαίνει και η αλληλεγγύη που είναι ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό μας, είτε αφορά άνεργους, ανήμπορούς συμπολίτες μας είτε αφορά πρόσφυγες, βλέποντας κάθε φορά και εκτιμώντας πως μπορούμε να παρέμβουμε.

Θοδωρής : Είναι πολύ βασικό να δραστηριοποιηθούμε περισσότερο εσωτερικά με μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών και με επικοινωνία με άλλες ομάδες. Να ξαναδούμε τι προσφέρει οτ δίκτυο για να μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα στον επαγγελματία να συμμετέχει.

Παύλος Καβαδ. : Παρότι λείπει συχνά είναι πολύ υπέρ σε τέτοιου είδους δράσεις. Συμφωνεί στη σύνδεση με άλλες ομάδες και στην δραστηριοποίηση σε θέματα όπως οι ανεμογεννήτριες και οι πρόσφυγες.

Γιούλη : Είναι καλό να παραμείνει ανταλλακτικό δίκτυο και να μην μπλέξει άλλες δραστηριότητες (πρόσφυγες) για να μην χάσει τον χαρακτήρα του.

Ασπασία : Επείγει η ηλεκτρονική αναβάθμιση του δικτύου για να μπορέσουμε να κάνουμε το άνοιγμα σε εμπόρους. Είναι πολύ υπέρ να υποστηρίξουμε στην κοινωνία ανθρώπους που είναι σε πολύ μεινεκτική θέση. Η εμπλοκή με τους πρόσφυγες θα πρέπει να είναι παράλληλη και όχι η κύρια δραστηριότητα του δικτύου. Καλό θα είναι όσα μέλη είναι και σε άλλες ομάδες να ενημερώνουν το δίκτου για άλλες δράσεις (πχ ανεμογεννήτριες).

Δημήτρης Κοντούλ. : Να μείνουμε επικεντρωμένοι στην ανταλλαγή και στην αλληλεγγύη. Να κάνουμε άνοιγμα στα χωριά σε ανθρώπους που κατέχουν αγροτική γη και να του πείσουμε να συμμετέχουν διαθέτοντας προιόντα που πιθανό να τα έχουν σε περίσσια. Υπάρχει ήδη μία επιτυχημένη πρακτική με το δίκτου Πελίτι που δέχεται προιόντα και σου επιτρέπει να τα ανταλλάσεις με άλλα προιόντα εντός δικτύου. Να δώσουμε βάση στα εμπορεύματα που έχουμε έλλειψη. Προτείνει επίσης ένα κοινό τραπέζι που να το διοργανώσουμε μόνοι μας για καλή νέα αρχή. Προτείνει επίσης να πλησιάσουμε συγκεκριμένους εμπόρους που να τους προτείνουμε να προσφέρουν μειωμένες τιμές στα προιόντα τους, συγκεκριμένες μέρες, σε τιμές 50 – 50 με ήλεκτρο ή ότι συμφωνηθεί.

Μαρία Ψωμαδακ. : Να δικτυωθούμε περισσότερο με παραγωγούς κάτι που δεν κατορθώσαμε τον προηγούμενο χρόνο λειτουργίας του δικτύου.

Έφη : Είναι σημαντικό να συνδεθούμε με ντόπιους παραγωγούς, υπάρχουν προιόντα αδιάθετα που μπορούμε να το διαπραγματευτούμε να κινηθούν μέσω του δικτύου.

Μαρία : Αν ήξερε ότι μπορεί να διαθέσει στο δίκτυο προιόντα που περίσευαν θα το είχε κάνει ήδη αφού είχε πολλά δαμάσκηνα.

Κωνσταντίνα : Δεν λειτούργησε σωστά το δίκτυο και δεν σταμάτησε κάποιους επαγγελματίες που δέχονταν πολλές αιτήσεις για προσφορά υπηρεσιών και να ενεργοποιήσει το ανώτατο όριο μονάδων που μπορεί ένα μέλος να συγκεντρώσει, μη επιτρέποντας του να προσφέρει άλλες υπηρεσίες με αποτέλεσμα κάποιοι να παραφορτωθούν με το να προσφέρουν υπηρεσίες υπηρεσίες χωρίς να ζητάνε και να υπάρχει πρόβλημα.

Δημήτρης Μπουρν. : Να δημιουργηθεί ένας πυρήνας 20 ατόμων που να είναι πολύ ενεργοί και με την βοήθεια και της συμμετοχής των υπολόιπων να οργανώσουμε κάποιες συγκεκριμένες δράσεις. Να φτιάξομυε ταυτότητες μέλους για να παίτνουμε προιόντα από κάποια μαγαζιά που θα είναι συμβεβλημένα με το ήλεκτρο. Είναι υπέρ του να βρούμε ντόπιους παραγωγούς και είναι θέμα συγκεκριμένης ομάδας εργασίας. Προτείνει να βρεθούν άνθρωποι με πορτοκάλια και μανταρίνια που δεν τα μαζεύουν και να τους προτείνουμε μία συμφωνία για να τα μαζεύουμε εμείς.Με τους πρόσφυγες έχει αντιρρήσεις να εμπλακεί το ήλεκτρο γιατί πιθανά κάποια μέλη να μην το επιθυμούν.

Λένα : Οι έμποροι έχουν να κερδίσουν από το να έχουν άλλα 50 με 100 άτομα πελατεία (τα μέλη του δικτύου) σε περίοδο κρίσης αλλά και με το να παίρνουν προιόντα με ήλεκτρο από άλλους εμπόρους που είναι μέλη του δικτύου.

Δημήτρης : Πρέπει να ανοίξει το ήλεκτρο, να πάμε στο εμπορικό επιμελητήριο να δούμε ποιοι θέλουν να συμμετέχουν.

Ματίνα : Δεν μπορεί να φανταστεί ένα δίκτυο που να ενδιαφέρεται για το στομάχι του και μόνο. Δεν μπορύμε να δίνουμε βάρος μόνο στις ανταλλαγές και στη σύνδεση με παραγωγούε και όχι στην έμπρακτη αλληλεγγύη. Καλό θαν είναι να συνδεθούμε με άλλες ομάδες και να συμμετέχουμε ενεργά στις αποφάσεις τους, συνδιαμορφώνοντας.

**** (εάν κάποιος από τους παραπάνω συμμετέχοντες θέλει να προσθέσει κάτι σε αυτά που κατέγραψα είναι θεμιτό να το κάνει με mail που να απευθύνεται σε όλους, διευρύνοντας έτσι την συζήτηση και προσκαλώντας να πάρουν μέρος με αντίστοιχη τοποθέτηση μέσω mail και όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην 1η συνάντηση.)

  1. Επακολούθησε συζήτηση και ορίστηκαν οι παρακάτω δράσεις και οι παρακάτω ομάδες εργασίες.

α. Ξεκαθάρισμα υπηρεσιών που προσφέρουν οι εναπομείναντες και υπηρεσιών που επιθυμούμε (Ευδοκία, Βασίλης, Ασπασία, Κωνσταντίνα, Παύλος).

Επεξεργαστείτε τις υπηρεσίες που προσφέρετε στο αρχείο που σας επισυνάπτω στο mail (Λίστα μελών Ήλεκτρο). Βάλτε το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρετε στο κουτί με το όνομα “Νέες προσφερόμενες υπηρεσίες”. Αν κάνετε αλλαγές στο αρχείο παρακαλώ να το επαναπροωθήστε μόνο στο mail του δικτύου και όχι στα μέλη. Παρακαλούμε κάντε το άμεσα για να μπορέσει η ομάδα να ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα των υπηρεσιων. Λήξη χρόνου επεξεργασίας Παρασκευή 30/11.

β. Επικοινωνία με ντόπιους παραγωγούς (Έφη, Θοδωρής Ντίνα Μαραγκ.)

γ. Διαχείριση mail, ηλεκτρονική αναβάθμιση δικτύου (Γιούλη, Στέλιος)

δ. Διοργάνωση τραπεζιού γνωριμίας (Δημήτρης Γιασ., Μαρία Τζανιδ., Μαρία Ψωμαδ.)

ε . Διερεύνηση θεμάτων ΣΔΟΕ (που πήγε στο δίκτυο Βόλου) Στέλιος

στ. Ομάδα διεύρυνσης δικτύου σε εμπόρους (Κατερινα Σαμ., Δημήτρης Πρωτ., Στρατής Σταυρ.)

ζ. Μετά από ενημέρωση που έκανε η Έφη και η Κωνσταντίνα και η Ευγενία αποφασίστηκε η συμμετοχή του ήλεκτρο στην συνεργασία των δικτύων Λέσβου για συγκεκριμένες δράσεις κάτω από το όνομα “στο χωριό του όλοι μαζί” με εκπροσώπους τις Έφη, Κωνσταντίνα, Ευγενία, Λένα, Μαρία Ψωμαδ.)

  1. Επόμενη συνάντηση ορίστηκε το Σάββατο 8 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στον ίδιο χώρο, στο Μπουρίνι.

Παρακαλούμε πολύ για την συμμετοχή όλων σε αυτές τις πρώτες συνελεύσεις ιδιαίτερα γιατί θα αποφασίσουμε για κρίσιμα θέματα που θα καθορίσουν την πορεία από εδώ και πέρα. Στην επόμενη συνάντηση θα επανακαθορίσουμε το σύστημα που τιμολογούμε υπηρεσίες και προιόντα (μέχρι τώρα ισχύει η ίδα τιμή, 10 μονάδες ήλεκτρο, για κάθε υπηρεσία ή προιόν) καθώς και την εσωτερική οργάνωση του ήλεκτρο καθώς και τη διαδικασία εισόδου νέων μελών.

Αρκετοί που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην χθεσινή μας συνάντηση φρόντισαν να ειδοποιήσουν με mail ότι θα απουσιάζουν.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλα τα μέλη να ειδοποιούν σε περίπτωση που δεν μπορούν να παρευρεθούν στις συναντήσεις για να τονίσουμε το αίσθημα της ομάδας και της διάθεσης συμμετοχής και να μπορούμε να προγραμματίζουμε ανάλογα.

Καλή αρχή σε όλους.

Advertisements
This entry was posted in Συναντήσεις. Bookmark the permalink.

One Response to ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11 ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ

  1. Ο/Η Ματινα Κοντολεοντος λέει:

    Καλημερα σε ολους.Θελω να γνωστοποιησω οτι στον Πολιχνιτο ,οπου ζω,θα ερθω σε επαφη με δυο γυναικες που διαθετουν τραχανα , σαπουνι,χυμους φρουτων κ αλλα ,που δεν ξερω ακομη.Στην φιλη που μεσολαβει,μιλησα για το Ηλεκτρο,για την ανταλλαγη μεσω κουπονιων,αλλα και για την διαθεση των προιοντων σε τιμες χαμηλοτερες της αγορας (σε περιπτωση που δεν εξυπηρετουνται οι γυναικες απο τις προσφερομενες υπηρεσιες η λογω αποστασης}.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s