ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝ 11/1/2014

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝ

 

 

ΧΡΟΝΟΣ: Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, 7-9 μ.μ.

ΧΩΡΟΣ: Εργατική Λέσχη

ΠΑΡΟΝΤΕΣ: 11 μέλη

 

ΘΕΜΑΤΑ:

 

1)    ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Προτάθηκε και αποφασίστηκε χωρίς διαφωνία, τα πρακτικά κάθε συνέλευσης να δακτυλογραφούνται, να αναρτώνται στο ιστολόγιο, να τυπώνονται και να φυλάσσονται σε φάκελο ο οποίος θα υπάρχει σε κάθε συνέλευση, ώστε όποτε τυχόν χρειαστεί, εύκολα και γρήγορα να ανατρέχουμε σε παλαιότερα θέματα, προτάσεις και αποφάσεις.

            Προς το παρόν, τη φροντίδα για δακτυλογράφηση και εκτύπωση των πρακτικών ανέλαβε ο Βασίλης Μούσκουρης.

 

2)    ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ

  • Ο Γιώργος Βαμβακίτης επεσήμανε μπέρδεμα στην ισοτιμία προϊόντων με κουπόνια ανταλλαγής των προσφερόμενων ειδών και πρότεινε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση στους επιμέρους πάγκους, για να αποφευχθούν προβλήματα.
  • Τέθηκε η ιδέα, και συμφωνήθηκε, τα τρόφιμα να χωρίζονται σε τσάντες περιεχομένου ενός κιλού, καθώς επίσης να οριστεί ένα μέτρο ώστε να μην παίρνει κανείς προϊόντα ανεξέλεγκτα, και να φτάνουν για περισσότερους ενδιαφερόμενους.
  • Τέθηκε πρόταση για συγκρότηση ομάδων υποδοχής σε κάθε παζάρι, και έγινε αποδεκτή. Συγκεκριμένα, σε κάθε τομέα  να υπάρχει υπεύθυνος του Δικτύου:

Α) Πάγκος υποδοχής, (που εκτός από το καλωσόρισμα και τη σύντομη προφορική ενημέρωση, θα δίνει στον κόσμο και Ενημερωτικό Φυλλάδιο για το Δίκτυο.

Β) Πάγκοι προιόντων μελών δικτύου

Γ) Πάγκοι ενδυμάτων/υποδημάτων

Δ) Πάγκοι παιχνιδιών

Ε) Πάγκοι δίσκων, ταινιών, βιβλίων

  • Έγινε συζήτηση για τη φυσιογνωμία των παζαριών και προτιμήθηκε να παραμείνουν ανοιχτά στα διάφορα προσφερόμενα είδη, χωρίς περιορισμούς.
  • Τονίστηκε πόσο σημαντική ήταν στο παζάρι η ύπαρξη προϊόντων των μελών του Δικτύου.
  • Θεωρήθηκε ίσως πιο ευέλικτο, τα κουπόνια ανταλλαγής να δίνονται από τους υπευθύνους κάθε πάγκου αντί για την υποδοχή.
  • Ειπώθηκε ότι όσα προτάθηκαν και συμφωνήθηκαν, καλό είναι να εφαρμοστούν στο επόμενο παζάρι πειραματικά.

 

3)    ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 

·      Σε συμφωνία με μέλη της Εργατικής Λέσχης, ορίστηκε το Σάββατο 1/2/2014 στις 7 μ.μ., να πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Δικτύου, μαζί με προβολή σύντομου βίντεο σχετικά με την ύπαρξη και λειτουργία άλλων δικτύων αλληλεγγύης και ανταλλαγής, και στο τέλος συμμετοχή στη συλλογική κουζίνα και τη μουσική εκδήλωση που διοργανώνει σε τακτική βάση η Λέσχη.

·      Σε άλλη ημερομηνία που θα προσδιοριστεί σε άλλη συνέλευση, προτάθηκε να προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με την Κρίση, για ανοιχτή πρόσκληση και αφύπνιση του κόσμου. Προτάθηκαν το «Δόγμα του Σοκ» με την Ναόμι Κλάιν, και ντοκιμαντέρ του Εξάντα.

·      Από την Κωνσταντίνα Μαραγκού προτάθηκε να συμμετάσχει το Δίκτυο στη δημιουργία ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στο χώρο της ΕΡΑ Αιγαίου, μετά από σχετική συζήτηση που είχε προηγηθεί με εργαζόμενους της ΕΡΑ. Τη συνεννόηση ανάλαβε να κάνει με τον Ηλία Μαραβά της ΕΡΑ ο Στέλιος Κραουνάκης.

 

4)    ΔΙΑΦΟΡΑ

·      Κρίθηκε λογικό να συνεισφέρουμε στην ενίσχυση της Λέσχης για τα λειτουργικά της έξοδα, καταναλώνοντας κάποιο ρόφημα (αξίας 1€ όλα) στη διάρκεια των συναντήσεών μας, αφού προτίθενται να μας διαθέτουν το χώρο τους για συνελεύσεις και εκδηλώσεις.

·      Τα νέα κουπόνια του Δικτύου θα είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ΤΕΡΙΡΕΜ, Ερμού 214, 10 π.μ. έως 4 μ.μ. εκτός Κυριακής.

·      Επόμενη συνέλευση μελών το Σάββατο 25/1/2014, 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Advertisements
This entry was posted in συζήτηση για την δμιουργία δικτύου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s